Je komt in de WW

Een WW (werkloosheid wet) uitkering aanvragen, komt in Nederland helaas veel voor. Je vraagt een WW uitkering aan als je werkloos wordt, buiten jouw schuld om.

Je hebt dus geen recht op een WW uitkering als je zelf ontslag hebt genomen, maar ook niet als je zelf zelfstandig ondernemer bent geweest.

Er zijn veel eisen waar je aan moet voldoen als je in aanmerking wilt komen voor een WW uitkering. Deze eisen kan je vinden op de website van het UWV.

De WW uitkering aanvragen

Je WW uitkering aanvragen doe je bij het UWV, ook wel bekend als het werk bedrijf. Zodra je werkloos bent geworden, schrijf je je in als werkzoekende via internet. Binnen twee dagen moet je vervolgens contact opnemen met het UWV bij jou in de buurt. Je maak een afspraak en je krijgt automatisch een werkcoach die jou gaat helpen.

Als je een WW uitkering krijgt heb je een zogenaamde sollicitatieplicht. Je mag solliciteren op je eigen niveau, maar je moet kunnen aantonen dat je gesolliciteerd hebt. Bovendien moet je je bij minimaal vier uitzendbureaus inschrijven en dit moet je ook bewijzen door een visitekaartje te laten zien.

Je moet minimaal twee sollicitaties per week doen. Je werkcoach kan je helpen bij het opstellen van een goede sollicitatiebrief en een CV. Bovendien kan hij of zij je helpen met het oefenen van sollicitatiegesprekken.

Ondertussen loopt je WW uitkering gewoon door, maar hier zit wel een maximum termijn aan. Natuurlijk wil jij ook graag zo snel mogelijk aan het werk, maar zorg er intussen wel voor dat je krijgt waar je recht op hebt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op