Jongeren uitkering

De WIJ uitkering, oftewel de Werk Investering Jongeren uitkering, is een uitkering die je als jongere aan kunt vragen.

Om recht te krijgen op deze uitkering moet je natuurlijk wel aan een paar voorwaarden voldoen en ook de aanvraag van de uitkering moet op de juiste manier gebeuren.

Aanvragen van de uitkering

Om een uitkering aan te kunnen vragen moet je als eerste zijn ingeschreven bij een uwv werkbedrijf. Het inschrijven kan alleen met een DigiD. Als je eenmaal bent ingeschreven bij een uwv werkbedrijf dan kun je de WIJ uitkering aan gaan vragen. Er bestaat een speciale handleiding die je helpt met het aanvragen van de uitkering via het internet. Als je er niet van houdt om de aanvraag via het internet te doen, dan kun je dit ook gewoon ergens op locatie in Utrecht doen.

Uitkering aanvragen in Utrecht

Als je een uitkering wilt hebben moet je deze sowieso aanvragen, want het zal helaas niet vanzelf gebeuren. Op de website van de gemeente Utrecht kun je meer informatie vinden over het aanvragen van de WIJ uitkering. Je kunt natuurlijk ook altijd langs de gemeente Utrecht of naar het werkplein Utrecht om je daar te laten helpen. Hier kan je dan alles worden uitgelegd: over de stappen die je moet volgen, tot wat de uitkering precies inhoudt. Zij kunnen bijvoorbeeld ook vertellen over of je nog uitkering krijgt uitbetaald als je een tijdje op vakantie gaat. Dus voor de extra informatie die je daar kunt krijgen is het sowieso wel handig om even langs te gaan.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op