Een aanvulling op uw loon bij ziekte

Wanneer u door ziekte minder gaat verdienen, is niet alleen de ziekte en de handicap die daaruit voortkomt erg vervelend, maar u wordt ook nog gestraft, in de vorm van minder inkomsten. Kunt u echter nog wel werken en verdient u door uw ziekte minder dan 65% van uw oorspronkelijke salaris, dan heeft u de mogelijkheid om een WGA uitkering aan te vragen. Tevens kunt u een WGA uitkering aanvragen, wanneer u tijdelijk door ziekte niet kunt werken, maar in de toekomst waarschijnlijk wel weer.

Zijn er verschillende WGA uitkeringen

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wordt er gekeken welke WGA uitkering u kunt aanvragen. Er zijn namelijk 3 verschillende soorten WGA uitkeringen. Een en ander is afhankelijk van het aantal uren dat u gewerkt heeft voordat u ziek werd. In de brief die u van het UWV krijgt, staat precies vermeld welk soort WGA uitkering u kunt aanvragen. De volgende drie WGA uitkeringen behoren tot de mogelijkheden.

  • De loongerelateerde uitkering
  • De loonaanvullende uitkering
  • De vervolguitkering

Wanneer welke WGA uitkering

In de meeste gevallen ontvangt u eerst een loongerelateerde WGA uitkering. Deze is gebaseerd op uw arbeidsverleden en uw oude loon. Bent u echter tijdelijk volledig arbeidsongeschikt of verdient u de helft of meer dan de helft van wat u volgens de deskundige van het UWV kunt verdienen, komt u in aanmerking voor een loonaanvullende uitkering. Met een vervolguitkering verdient u minder dan een loonaanvullende uitkering. Een vervolguitkering krijgt u wanneer u minder dan de helft verdiend van wat u volgens de deskundige nog kunt verdienen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op