Is uw uitkering verlaagd dan heeft u direct veel minder te besteden. De verlaging dient echter wel volgens de geldende spelregels zijn uitgevoerd, waarbij de beslissing niet op fouten is gebaseerd. Krijgt u van het UWV het bericht dat de uitkering verlaagd wordt, dan moet u stappen ondernemen. Zeker als u vermoedt dat er een fout is gemaakt dient u snel bezwaar aan te tekenen. Waarom wordt uw uitkering verlaagd en wat kunt u er zelf aan doen?
Waarom is uw uitkering verlaagd?
Het kan voorkomen dat uitkeringen wegens overheidsbezuinigingen worden gekort en daar kunt u meestal niets tegen doen. Dit wordt anders indien er een inschattingsfout is gemaakt. Denk aan het feit dat u voor 40% arbeidsongeschikt bent verklaard terwijl het 60% moet zijn. Oftewel u moet 20% meer werken en krijgt minder binnen de uitkering. Het besluit moet dus juist zijn om de uitkering te verlagen. Om bezwaar aan te tekenen moet u wel snel reageren.
Zes weken termijn bezwaar
Vermoedt u fouten bij de beslissing omtrent de verlaging van uw uitkering, dan moet u snel reageren. Op overheidsbeslissingen heeft u altijd maximaal zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen. Daarna kunt u eveneens in beroep of hoger beroep gaan. Daarvoor geldt ook een termijn van zes weken. Is uw uitkering onterecht verlaagd dan kunt u het gecompenseerd krijgen. Wat moet u aanhalen als uw uitkering verlaagd is?
Goede argumenten tegen uitkering verlaagd
De reden waarom uw uitkering verlaagd is, moet u goed tegen het licht houden. U voldoet toch wel aan de sollicitatieplicht of u denkt dat u meer arbeidsongeschikt bent. Door een helder betoog te houden kunt u succesvol tegen de beslissing ingaan. Zo kunt u ook de verlaagde uitkering ongedaan maken en kunt u het tekort met terugwerkende kracht weer ontvangen.
Wilt u hulp van een advocaat bij het opstellen van een goed bezwaarschrift? Neem dan contact met ons op en laat u informeren over hoe wij u kunnen helpen.