Is uw uitkering verlaagd dan heeft u direct veel minder te besteden. De verlaging dient echter wel volgens de geldende spelregels zijn uitgevoerd, waarbij de beslissing niet op fouten is gebaseerd. Krijgt u van het UWV het bericht dat de uitkering verlaagd wordt, dan moet u stappen ondernemen. Zeker als u vermoedt dat er een fout is gemaakt dient u snel bezwaar aan te tekenen. Waarom wordt uw uitkering verlaagd en wat kunt u er zelf aan doen?

Waarom is uw uitkering verlaagd?

Het kan voorkomen dat uitkeringen wegens overheidsbezuinigingen worden gekort en daar kunt u meestal niets tegen doen. Dit wordt anders indien er een inschattingsfout is gemaakt. Denk aan het feit dat u voor 40% arbeidsongeschikt bent verklaard terwijl het 60% moet zijn. Oftewel u moet 20% meer werken en krijgt minder binnen de uitkering. Het besluit moet dus juist zijn om de uitkering te verlagen. Om bezwaar aan te tekenen moet u wel snel reageren.

Zes weken termijn bezwaar

Vermoedt u fouten bij de beslissing omtrent de verlaging van uw uitkering, dan moet u snel reageren. Op overheidsbeslissingen heeft u altijd maximaal zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen. Daarna kunt u eveneens in beroep of hoger beroep gaan. Daarvoor geldt ook een termijn van zes weken. Is uw uitkering onterecht verlaagd dan kunt u het gecompenseerd krijgen. Wat moet u aanhalen als uw uitkering verlaagd is?

Goede argumenten tegen uitkering verlaagd

De reden waarom uw uitkering verlaagd is, moet u goed tegen het licht houden. U voldoet toch wel aan de sollicitatieplicht of u denkt dat u meer arbeidsongeschikt bent. Door een helder betoog te houden kunt u succesvol tegen de beslissing ingaan. Zo kunt u ook de verlaagde uitkering ongedaan maken en kunt u het tekort met terugwerkende kracht weer ontvangen.

Wilt u hulp van een advocaat bij het opstellen van een goed bezwaarschrift? Neem dan contact met ons op en laat u informeren over hoe wij u kunnen helpen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op