Wilt u geen dreiging meer?

Helaas komt het nog regelmatig voor dat er huiselijk geweld is en dreiging voor mentale en fysieke mishandeling. De daders kunnen ieder lid van het gezin zijn. In de meeste gevallen betreft het de man des huizes die agressief is, maar het komt ook voor dat het om de vrouw des huizes gaat of zelfs om de kinderen waar dreiging vanuit gaat. In de meeste gevallen heeft het een lange voorgeschiedenis en is het een en ander al bekend bij de politie. Deze dreiging en dit geweld komt voor bij mensen die al gescheiden zijn, maar ook tijdens het huwelijk.

In beide gevallen is het echter mogelijk een huisverbod aan te vragen. Met een huisverbod is er even rust in het gezin en maakt de pleger zich strafbaar wanneer hij of zij toch contact zoekt. In dit laatste geval kan de pleger zelfs gelijk worden opgepakt en vastgezet.

Wanneer een tijdelijk huisverbod

Een tijdelijk huisverbod kan door de rechter, maar ook door de burgemeester worden opgelegd. Een huisverbod wordt over het algemeen tijdelijk opgelegd. Nu kan dat variëren van enkele weken tot zelfs vele maanden. Een huisverbod is vaak tijdelijk omdat het een tussenoplossing betreft, totdat er hulpverlening is. Er zijn helaas lange wachtlijsten voor hulpverlening, daarom kan het nog wel eens voorkomen dat het tijdelijke huisverbod door de rechter of burgemeester verlengd wordt. Betreft het de veiligheid van kinderen, dan wordt er sneller actie ondernomen en is een huisverbod eerder en langer van kracht.

Wilt u advies over de te nemen stappen om tot een (tijdelijk) huisverbod te komen? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer of via ons contactformulier. Onze juristen en advocaten zullen u bijstaan.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op