Wanneer een werknemer gebruik wil maken van de stamrecht vrijstelling in Nederland dan kan met een stamrecht BV oprichten. Een BV is een besloten vennootschap hetgeen een rechtspersoon is met een maatschappelijk kapitaal dat bestaat uit aandelen. Deze aandelen zijn niet vrij overdraagbaar. Een stamrecht BV is dus een besloten vennootschap die wordt opgericht om gebruik te maken van de vrijstelling op stamrecht. Vaak wordt een stamrecht BV gebruikt om een ontslag vergoeding onder te brengen waarbij er gebruik kan worden gemaakt van fiscaal voordeel.

Uw gouden handdruk onderbrengen

Een stamrecht BV is financieel gezien een van de betere manieren om uw gouden handdruk in onder te brengen. Een gouden handdruk is een andere term voor de ontslag vergoeding die u krijgt van uw werkgever wanneer u wordt ontslagen. Ook krijgt u vaak een gouden handdruk wanneer u met pensioen gaat of een bestuursfunctie heeft en hier mee stopt. Door uw gouden handdruk onder te brengen in een stamrecht BV haalt u hoge fiscale voordelen. Hierbij is het wel een voorwaarde dat het gaat om hoge bedragen als gouden handdruk. Bij kleinere bedragen is een verzekering bijvoorbeeld aantrekkelijker.

Voordelen van een stamrecht BV

Naast de fiscale voordelen die u kunt behalen bij het onderbrengen van uw gouden handdruk in een stamrecht BV heeft een stamrecht BV ook nog andere voordelen. Hierbij kunt u denken aan de volgende zaken:

  • flexibiliteit met uw geld
  • voordeel bij emigratie
  • voordeel bij zelfstandig ondernemer worden
  • fiscaal voordeel

Mocht u niet zeker weten of een stamrecht BV voor u de juiste keuze is dan kunt u natuurlijk altijd een persoonlijk adviesgesprek aanvragen bij een juridisch adviseur.

Neem contact met ons op via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.

Rendement met uw stamrecht BV

Wanneer u een stamrecht BV heeft opgericht dan kunt u hierin uw gouden handdruk onderbrengen. Met het geld wat u hiermee tot uw beschikking heeft kunt u verschillende dingen doen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig sparen met dit geld en rendement halen in de vorm van rente. Maar u kunt het geld ook gebruiken om deel te nemen in een ander bedrijf bijvoorbeeld. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om te investeren met het geld wat u heeft ondergebracht in uw stamrecht BV. Zo kunt u natuurlijk altijd kiezen om te gaan beleggen wanneer u hier verstand van heeft. Op deze manier kunt u zelfs nog een hoger rendement halen dan wanneer u gaat sparen, maar u loopt vanzelfsprekend ook meer risico dan wanneer u zou gaan sparen.

De kosten van een stamrecht BV

Het oprichten van een stamrecht BV is vanzelfsprekend niet gratis en daarom is het vooral voordelig wanneer er sprake is van een aanzienlijke gouden handdruk. In de eerste plaats betaalt u elk jaar een contributie voor de KvK, de Kamer van Koophandel. Daarnaast zult u jaarlijks een jaarrekening en vennootschapsbelasting aangifte moeten indienen. Ook de oprichting zelf kost geld aangezien u uw fiscale plichten zult moeten laten vastleggen en hier vaak specialisten bij komen kijken. Tenslotte zult u ook fiscale nummers moeten aanvragen en heeft u een aantal verklaringen nodig.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op