Simlock mobiele telefoon verwijderen

Over het verwijderen van een simlock op je mobiele telefoon bestaan nogal wat misverstanden. Het verwijderen van je simlock is legaal, waar toch veel mensen denken dat het verwijderen van je simlock iets is wat niet mag.

Maar wat is een simlock nu eigenlijk precies? Een simlock is een in een mobiele telefoon aangebrachte blokkade. Deze blokkade moet voorkomen dat de bezitter van de mobiele telefoon een andere simkaart inbrengt van een andere provider. Je snapt dus wel dat een provider niet graag een simlock wilt verwijderen, zodat jij als klant wel bij deze provider moet blijven.

Wanneer moet een provider je telefoon simlockvrij maken?

Als jij als klant een mobiele telefoon hebt van een provider met een simlock erop, dan is de provider na een jaar verplicht om een telefoon simlock vrij te maken, als jij als klant hierom vraagt. Doet een provider dat niet, dat houdt de provider zich niet aan de wettelijke regels.

Wat moet je dan als jij je telefoon simlock vrij wilt laten maken door provider?

Als jij als klant je telefoon simlock vrij wilt laten, dan kun je het beste contact opnemen met de provider. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een belletje naar de klantenservice. Heeft dit geen effect? Stuur dan een brief waarin je verteld dat de provider verplicht is jou telefoon simlock vrij te maken. Vermeld ook handige gegevens, zoals je klantnummer. Meestal moet dit wel voldoende zijn om de provider tot actie te laten overgaan. Heeft dit toch geen effect? Stuur dan nogmaals een brief waarin je ook vermeld dat als de provider je telefoon niet simlock vrij maakt, dat je verdere stappen zult ondernemen. Bijvoorbeeld door contact met ons op te nemen en te overleggen of u de juiste stappen heeft genomen en welke juridische stappen u nog meer kunt nemen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op