Heeft u rechtsbijstand?

Alimentatie is een wettelijke verplichting om bij te dragen in de kosten voor levensonderhoud voor zowel kinderen als ex partners. Gelukkig zijn er tal van echtscheidingen waarbij de alimentatie onderling of met een mediator geregeld kan worden. Het overgrote gedeelte aan echtscheidingen verloopt echter niet volledig in harmonie. In dat geval is rechtsbijstand onvermijdelijk.

Rechtsbijstand in de vorm van een advocaat, die u goed begeleidt en die een alimentatie regeling treft waar u zich goed in kunt vinden. Door tijdig te informeren kunt u later veel leed voorkomen. Rechtsbijstand betekend voor alle partijen meer zekerheid en in de meeste gevallen minder stress op lange termijn. Rechtsbijstand is zelfs verplicht wanneer er verzoeken zijn tot wijziging van alimentatie of stoppen van alimentatie.

Ook op zoek naar rechtsbijstand? Neem contact op via ons telefoonnummer of via ons contactformulier.

Welke kosten heb ik

De kosten voor rechtsbijstand bij een alimentatieregeling bestaan uit meerdere factoren. Ten eerste zijn er kosten voor de rechtspraak, dit wordt ook wel het griffierecht genoemd. Daarnaast zijn er de kosten voor de advocaat die u in dienst heeft genomen. Afhankelijk van het advocatenkantoor wordt hier uurloon voor betaald. Veel mensen kunnen dit echter niet betalen en krijgen dan een advocaat aangewezen. Dit betekent een advocaat waarvan de overheid een groot gedeelte van de kosten overneemt. U betaalt dan een eigen bijdrage. Deze bijdrage wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen en vermogen.

Sluit op tijd een rechtsbijstand verzekering af

Door standaard een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, voorkomt u extra financiële zorgen wanneer u rechtsbijstand nodig heeft. U bent dan afhankelijk van de hoogte van uw verzekering vrij om een advocaat te kiezen. Dit kan in uw voordeel werken.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op