Krijgt u de alimentatie waar u recht op heeft?

Een echtscheiding is zeer ingrijpend in uw leven. Het is in zo’n periode logisch dat u sommige zaken over het hoofd ziet en de kracht niet meer heeft om precies uit te zoeken waar u wel en niet recht op heeft. Alimentatie is zo’n zaak waar in veel gevallen moeilijk over gedaan wordt. Er zijn twee soorten alimentatie waar u bij een echtscheiding mee te maken kunt krijgen. De kinderalimentatie en de partneralimentatie. Omtrent de kinderalimentatie zijn de zaken veelal wel helder, echter de partneralimentatie is voor veel mensen nog steeds een grijs gebied. Het gebeurt dan ook regelmatig dat deze partneralimentatie vergeten wordt, omdat men eenvoudigweg niet weet wanneer men daar aanspraak op kan maken.

Raadpleeg daarom tijdens de echtscheiding op tijd een advocaat of u recht heeft op partneralimentatie. Neem contact met een van onze juristen en/of advocaten op voor een goed juridisch advies.

Hoe hoog is de partneralimentatie

De hoogte van de partneralimentatie is van vele factoren afhankelijk. Uiteraard kunt u hier samen met uw ex partner afspraken over maken. Deze onderlinge afspraken worden meestal gemaakt onder de deskundige begeleiding van een mediator. Komt u hier niet uit, dan zal de stap naar een advocaat onvermijdelijk zijn. De hoogte wordt vastgesteld aan de hand van uw inkomen en het inkomen van uw partner. Andere factoren die mee worden genomen in de berekening van partneralimentatie zijn de levensstandaard van voor de echtscheiding, de mogelijkheden om meer te gaan werken en de mogelijkheid om beter te gaan verdienen.

Wanneer naar de rechter

De gang naar de rechter wordt gemaakt via uw advocaat. De advocaat zal adviseren naar de rechter te gaan, wanneer er geen communicatie is en de partijen elkaar tegenwerken. Tevens wordt de rechter geraadpleegd wanneer u de partneralimentatie wilt veranderen omdat bijvoorbeeld uw ex een andere partner heeft of omdat er veranderingen in de leefsituaties en inkomsten zijn.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op