Overstappen voor goedkope energie
Sinds het enige tijd geleden een stuk makkelijker is gemaakt om over te stappen van de ene energieleverancier naar de andere leverancier, is het heel populair geworden om vaker van energieleverancier te wisselen.
Immers, als jij een goedkopere energieleverancier kunt krijgen dan je huidige, dan kan je dit op jaarbasis een boel geld besparen!
Sommige energieleveranciers staan u echter slecht ter woord of geven moeizaam de antwoorden op vragen over overstappen van energieleverancier. Ervaart u ook problemen of heeft u bijvoorbeeld geschillen over de energierekening? Neem contact met ons op voor al uw juridische vragen. U kunt ons te allen tijde bellen of via ons contactformulier contact opnemen.
Overstappen van energieleverancier kost je niks
Als consument mag je zo vaak overstappen als je wilt en je mag ook zelf het moment bepalen. Het overstappen van leverancier kost je ook niks. Je hoeft dus geen dure overstapkosten te betalen of installeringskosten. Hiermee wordt de drempel dus sowieso al een stuk lager gemaakt om over te stappen van de ene leverancier naar de andere leverancier.
Overstappen van energieleverancier: hoe gaat dat in zijn werk
Als je van leverancier wilt over stappen dan kan dit gewoon, maar je moet dit natuurlijk wel op de juiste manier doen. Het enige wat je eigenlijk moet doen is je aanmelden bij de nieuwe leverancier van elektriciteit en of gas. Als je dit hebt gedaan dan verzorgt je nieuwe energieleverancier de rest van het proces. Het kan dus gewoon niet misgaan!
De stappen die na de aanmelding gebeuren
Als je je eenmaal hebt aangemeld bij je nieuwe leverancier dan zorgt de nieuwe energieleverancier voor de rest van het proces. De nieuwe leverancier stuurt je aanvraag naar de netbeheerder. De netbeheerder controleert de aanvraag en informeert alle betrokken partijen en geeft de meterstanden door aan zowel je huidige als je nieuwe energieleverancier. De wijziging wordt ook verwerkt in de aansluitingenadministratie. Hierna krijg je nog van je oude energieleverancier een eindrekening. En van je nieuwe leverancier krijg je een contract en wordt het nieuwe termijnbedrag vastgesteld. Aan de elektriciteit en gas die je krijgt verandert verder niks.