Uw zekerheid bij ontslag

Ontslag is een situatie waar liever niet over wordt nagedacht. Toch is het van groot belang dat u hier op tijd bij stil staat. Aan ontslag om welke reden dan ook zitten vaak grote financiële consequenties verbonden. Wanneer u een langer arbeidsverleden heeft, zullen deze consequenties minder ingrijpend zijn, dan bij mensen die zich nog maar korte tijd op de arbeidsmarkt bevinden. Doordat u op tijd een verzekering tegen ontslag afsluit, kunt u zichzelf meer financiële zekerheid geven. Een verzekering tegen ontslag is door tal van verzekeringsmaatschappijen geïntroduceerd. Vooral in tijden van recessie en economische tegenslagen is namelijk gebleken dat hier behoefte aan is.

Waarom verzekeren tegen ontslag

Verzekeren tegen ontslag kan uiteraard voor iedereen handig zijn. Begint u echter net te werken, dan is het een extra aanbeveling waard om een ontslag verzekering af te sluiten. Bij een kort arbeidsverleden heeft u namelijk geen recht op een WW uitkering of in ieder geval minder lang een WW uitkering. De extra verzekering kan dit gat goed opvangen. Een andere groep waarvoor een ontslagverzekering is aan te bevelen, is de groep mensen die een leven hebben opgebouwd met zware vaste lasten. Deze groep is extra kwetsbaar bij inkomstenverlies door ontslag.

Eventuele korting op uw hypotheek

Een groot voordeel van een extra ontslagverzekering, is de mogelijkheid tot extra korting op uw hypotheekrente. Veel hypotheekverstrekkers verlenen deze korting, omdat ze meer zekerheid hebben op afbetaling van de lening. Zonder een ontslagverzekering is het namelijk zo dat de woning veelal verkocht moet worden en de hypotheek verstrekker langere tijd geen afbetaling tegemoet kan zien.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op