Klachten over algemene voorwaarden telecom providers

Bijna iedereen heeft wel een contract met een of andere telecom aanbieder. Hiervoor moet je altijd de algemene voorwaarden gelezen hebben en akkoord bevonden hebben.

Alleen lezen veel mensen de algemene voorwaarden niet. Het zijn lange lappen tekst en voor je gevoel staat er toch niks spannends in. Tot het een keertje misgaat. Dan ga je je misschien eens in de algemene voorwaarden verdiepen en dan kom je er achter dat er hele rare dingen staan vermeld in de algemene voorwaarden.

Bovendien begrijpen veel mensen als ze de algemene voorwaarden al doorlezen vaak niet wat er precies mee bedoeld wordt. Dus je gaat maar akkoord. Weet je niet wat iets betekent, probeer je dan te laten informeren door iemand die hier verstand van heeft.

Onze juristen weten alles over algemene voorwaarden en contracten. Heeft u vragen hierover en wilt u uw telecomprovider aanschrijven met een juridische brief, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer of ons contactformulier.

Wat moet je doen als je een contract wilt afsluiten?

Ten eerste moet je de algemene voorwaarden goed doornemen, voordat je een contract daadwerkelijk afsluit, vraag hier dus altijd naar bij je provider. Begrijp je sommige voorwaarden niet? Laat deze voorwaarden je dan door de man of mevrouw in de winkel van de provider uitleggen of bel naar de klantenservice. Laat je niet afwimpelen, want grote kans dat hij of zij ook niet alle voorwaarden begrijpt. Als vragen onbeantwoord blijven, schrijf deze dan voor jezelf op, zodat je deze nog uit kunt gaan zoeken.

Algemene voorwaarden staan niet boven de wet

Alhoewel je akkoord moet gaan met de algemene voorwaarden als je een contract afsluit, betekent dat niet dat een provider van alles in de algemene voorwaarden mag zetten. De wet staat nog altijd boven de algemene voorwaarden. Heb je dus een klacht over de algemene voorwaarden? Kijk dan goed of jij in je recht staat en of de provider zich aan de wettelijke regels houdt.

Heb je een geschil met je telecom provider en denk je dat de algemene voorwaarden niet kloppen? Neem contact op met onze juristen en bekijk samen of u in juridisch zin gelijk hebt en welke stappen u kunt nemen om uw gelijk te halen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op