Wat is Estate planning?

Zonder direct te weten wat estate planning precies inhoudt, hebben de meeste mensen in hun leven met estate planning te maken. Estate planning heeft namelijk alles met het nalatenschap te maken. Nu zijn er tal van verzekeringen die het nalatenschap waarborgen en voor een stukje extra zekerheid zorgen, maar wordt er ook rekening gehouden met de manier waarop de nalatenschap overgaat van generatie op generatie.

Onder nalatenschap valt het complete vermogen inclusief onroerende goederen. Met estate planning kunt u ervoor zorgen dat dit nalatenschap met behoud van alle juridische waarborgen, op de best mogelijke manier overgaat. Met de juiste estate planning, zorgt u er namelijk voor, dat er bespaard wordt op de successierechten. Estate planning wordt ook wel successieplanning genoemd. Deze successierechten kunnen zeer hoog oplopen wanneer u geen voorzorgsmaatregelen neemt.

Wanneer gevaar door echtscheiding

Indien er bij een huwelijk niets wordt vastgelegd bij de notaris, dan kan uw nalatenschap gevaar lopen en wordt een goede estate planning minder waard door opsplitsing tussen de partijen. Helaas gebeurt het in de praktijk dagelijks dat vele mensen gaan trouwen zonder over hun nalatenschap na te denken en een en ander schriftelijk vast te leggen.

Het is van belang dat u zich deskundig voor laat lichten wanneer er sprake is van vermogen en een familie nalatenschap. Neem daarom contact op met een jurist die u hierbij kan helpen. Neem direct telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in.

Meer zekerheid met goede estate planning

Bij een goede estate planning wordt goed nagedacht over een huwelijk op huwelijkse voorwaarden. Door naar een advocatenkantoor te gaan dat gespecialiseerd is in estate planning en echtscheidingen, kunt u een groot aantal factoren zeker stellen. Door een exit-bepaling op te stellen en te tekenen, voorkomt u erger en kunt u rekening houden met een groot aantal fiscale aspecten zoals:

  • Partner- en kinderalimentatie.
  • Behoud of verkoop eigen woning na scheiding.
  • Pensioen, kapitaalverzekeringen, lijfrente aan eigen woning gekoppeld en andere lijfrentes.
  • Vermogen uit eigen onderneming.
 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op