Alimentatie krijgen

Als jij en je partner gaan scheiden, kan het zijn dat je recht hebt op alimentatie. Alimentatie betekent dat je ex partner je financieel moet helpen door een bepaald bedrag aan je over te maken. Deze alimentatie kan voor jou alleen zijn, maar ook voor jou en je kinderen.

Alimentatie wordt bepaald aan de hand van een aantal voorwaarden. Het inkomen van je ex partner wordt bijvoorbeeld meegenomen, de vast lasten enzovoort.

U heeft geen recht meer op alimentatie als u zelf boven een bepaald bedrag gaat verdienen of als u samen gaat wonen met iemand anders.

Helaas wordt er van alimentatie veel misbruik gemaakt. Er zijn veel ex partners die er veel voor over hebben om de alimentatie te blijven ontvangen. Vaak ontstaan hierdoor geschillen, welke altijd vervelend van aard zijn. Heeft u juridische hulp nodig bij alimentatie, neem dan telefonisch contact met onze juristen op, of vul ons contactformulier in. Zo weet u zeker dat u juist handelt en in uw recht staat bij het incasseren, betalen of ontvangen van alimentatie.

Onderzoek naar alimentatie

Een alimentatie onderzoek kan duidelijkheid bieden. Betaalt u alimentatie en heeft u het vermoeden dat er iets aan de hand is, dan kan u iemand een onderzoek laten doen naar de alimentatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw ex partner een nieuwe verblijfsplaats heeft en ‘onofficieel’ samen woont met iemand anders. In dat geval vervalt het recht op alimentatie. Dit kunt u kenbaar maken via een brief van een advocaat, laat u hiervoor altijd informeren door een echtscheidingsadvocaat of jurist.

Het kan ook zo zijn dat uw ex partner een flinke loonsverhoging heeft gekregen, waardoor u minder of geen alimentatie meer hoeft te betalen.

Dit soort dingen kunnen allemaal onderzocht worden. Heeft u een sterk vermoeden, dan kunt u middels juridisch juist handelen ervoor zorgen dat de alimentatie in uw voordeel verandert. U kunt naast een advocaat inschakelen, ook iemand inschakelen die een alimentatie onderzoek voor u kan doen. Dit kan een rechercheur zijn, maar ook een detective. Er zijn vele bedrijven die deze dienst aanbieden en die erkend zijn door het ministerie van justitie. Vaak werkt het alleen sneller om een brief namens een advocatenkantoor te sturen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op