Hoe u alimentatie kunt incasseren

Indien er alimentatie moet worden geïncasseerd door een incasso bureau, is er al veel onrecht geweest en zijn er inmiddels tal van regels niet nageleefd. Voor een incasso van alimentatie moet een gerechtsdeurwaarder in worden geschakeld. Het is echter in de meeste gevallen niet mogelijk rechtstreeks een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Een gerechtsdeurwaarder voor de incasso moet worden ingeschakeld via een advocaat of incasso bureau. Om dit voor elkaar te krijgen heeft u een vonnis van de rechtbank nodig, waarin alimentatie of een alimentatieregeling gevonnist wordt. Is dit laatste wel het geval, dan wordt u doorverwezen naar een advocaat die buiten gerechtelijk kan vorderen. Blijft de alimentatieplichtige toch in gebreke, dan spreekt de rechtbank een veroordeling tot alimentatiebetaling uit.

Juridische hulp bij alimentatie

U kunt contact met ons opnemen als u hulp nodig heeft bij het incasseren van alimentatie. Betaalt uw ex-partner geen alimentatie (meer), maar moet dat wel betaald worden? Dan kunt u stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat u de alimentatie ontvangt. Neem direct contact met ons op via ons telefoonnummer, of laat uw vraag achter via ons contactformulier.

De rol van de wet LBIO

De wet LBIO, staat voor Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen. Het betreft hier een bestuursorgaan dat zelfstandig is en voor diverse ministeries taken op het gebied van onderhoudsbijdragen verzorgt. Het LBIO heeft als hoofdtaak het innen van alimentatie en het innen en vaststellen van ouder bijdragen voor de jeugdhulpverlening.

Incasso van alimentatiebetaler in het buitenland

Wanneer diegene die alimentatie betalen moet en deze verplichting niet nakomt en in het buitenland verblijft, kan het LBIO een grote rol bij de incasso spelen. Zowel voor het incasseren van kinder- als partneralimentatie geldt het LBIO als ervaringsdeskundige, die u kunt inschakelen. Met overheidssteun coördineert het LBIO de incasso, zodat de rechthebbende uiteindelijk dat krijgt wat hem/haar toekomt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op