Afkopen van uw alimentatie verplichting

Als u een alimentatie plicht heeft voor uw ex partner of voor uw kinderen, dan kan u deze in sommige gevallen afkopen. Dit betekent dat u eenmalig een groot bedrag moet betalen en daarmee koopt u de plicht af. Dit bedrag kan het totale bedrag zijn wat u over een bepaalde periode nog zou moeten betalen, maar het kan ook minder zijn. Het bedrag wordt vast gesteld door uzelf en uw ex partner.

Het is aan te raden om dit in overleg met een advocaat te doen en laat de afspraak en betaling vast leggen bij een notaris. Op deze manier kan u uzelf een hoop ellende besparen. Neem daarom contact met onze juristen en advocaten op via de telefoon of via ons contactformulier.

Geld lenen

Het is echter niet altijd gemakkelijk om aan een groot geldbedrag te komen. Daar gaan we hier voor op in.

U kan een groot geldbedrag lenen om uw alimentatieplicht af te kopen. Let er altijd op dat u bij een lening rente moet betalen en dat u dus op termijn meer geld kwijt bent. Toch kan dit een goede optie zijn, zeker als u helemaal klaar bent met uw ex partner. Veel mensen hebben er dan wel een paar honderd euro extra voor over. U kan de rente ook meenemen in de onderhandelingsprocedure. Wellicht dat uw ex partner ook graag van u ‘af wil zijn’ en daarom met u mee wil denken. Het totaalbedrag dat u af moet kopen kan misschien verlaagd worden met het totale bedrag dat u aan rente moet betalen de aankomende jaren.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 90

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op